Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor på praktik hos eleverna

/
  • Jobbar på Åhléns. När rektor Fredrik Nilsson praktiserade på Åhléns i Gävle på tisdagen fick han instruktioner av sin elev Viktor Bergström. ” Du kan ställa mjukisdjuren där på hyllan”, befallde han.

Har du någonsin önskat att du kunde styra vad din rektor ska göra?

Det fick Viktor Bergström prova på tisdagen när hans rektor Fredrik Nilsson på Thorén Business School gjorde praktik hos honom.

Annons

Det hör kanske inte till vanligheterna att en rektor ger sig ut för att praktisera på samma plats som eleverna, men för Fredrik Nilsson är det ett sätt att säkerställa kvaliteten på undervisningen. På tisdagen var han på Åhléns i Gävle och praktiserade.

– Det är viktigt att visa eleverna att vi bryr oss. Jag tror de känner att vi tar praktiken på allvar när vi gör så här. Det är lektionstid, säger han.

Han gör det för att föregå med gott exempel. Tanken är att alla lärare ska genomgå samma sak. Det handlar om en halv dag praktik där powerpointsjuka lärare får möta verkligheten, säger han, och tillägger att de också kan lära sig av sina elever.

Viktor Bergström, 17, läser andra året på samhällsprogrammet med inriktning mot marknadsföring. När han fick höra att hans rektor skulle komma till praktikplatsen på Åhléns blev han först lite skraj. När han insåg att rektorn var där för att själv praktisera tog han kommandot.

– Nu är jag hans boss! Det känns rätt kul, säger Viktor Bergström och skrattar.

Mer läsning

Annons