Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn om anklagelserna

/

I veckan blev det känt att två chefer lämnar Högskolan i Gävle (HiG). Enligt en facklig representant för SACO ska åtminstone en av uppsägningarna bero på rektor Maj-Britt Johanssons ledarstil. Dessutom avslöjade rektorn själv att hon anklagas för sexuella trakasserier.
– Jag är oerhört ledsen och kränkt, säger Maj-Britt Johansson till Arbetarbladet.

Annons

SACO: s fackliga representant Lasse Ekstrand på HiG säger att samarbetet mellan rektor Maj-Britt Johansson och chefer på högskolan inte fungerar. I en intervju med Arbetarbladet berättar Maj-Britt hur hon själv ser på saken.

– Visst har vi haft olika syn på saker och ting, till exempel i organisatoriska frågor. Men det är normalt i relationer mellan människor att man inte alltid tycker lika. I stort har samarbetet mellan mig och de chefer som nu slutat varit bra.

Under fredagsförmiddagen höll Maj-Britt ett informationsmöte med högskolans personal där hon berättade om chefernas avgång. Hon passade även på att nämna att hon just nu anklagas för sexuella trakasserier av en manlig medarbetare.

– Ett rykte nådde mig i onsdags att en ur min personal utsatts för sexuella trakasserier för över ett år sedan. Först trodde jag att det var ett skämt, men när jag utredde saken närmare förstod jag att personen i fråga vidhåller anklagelserna. Detta gör mig givetvis väldigt ledsen och jag känner mig kränkt.

Prorektor på högskolan ansvarar nu för att ärendet utreds och en extern, oberoende utredare har anlitats. Anklagelserna kommer samtidigt som rektorn anklagas för samarbetssvårigheterna.

Mer läsning

Annons