Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn på bombhotade skolan: "Det är fasansfullt"

/

Ett bombhot riktades mot friskolan Lyftet vilket fick ledningen att stänga skolan på måndagen.
– Det som har hänt är fasansfullt, säger rektor Stefan Wehlin.

Annons

Det mystiska meddelandet som gällde skolan och de 130 eleverna i Gävle var: "Den 25:e januari kommer att bli en dag för friskolan lyftets elever att komma ihåg..boom"

När hotet blev känt kontaktade polisen skolan.

– Vi fick ett reellt bombhot. Polisen kontaktade mig och sa att vi blivit utsatta och jag beslutade att stänga skolan med tanke på elevernas och personalens säkerhet, säger Stefan Wehlin.

LÄS OCKSÅ: Friskola i Gävle bombhotad

Har några barn kommit hit i dag och missat hotet?

– Personalen kom till skolan klockan sju och har ringt runt till alla föräldrar. Några fick vi mota bort vid dörren och förklara läget för. Alla tycker att det är beklagligt, sorgligt och hemskt. Men de har visat förståelse varför skolan stänger. Vi kan inte ignorera ett sånt här hot, säger han.

Stefan Wehlin säger att något liknande aldrig hänt skolan.

Han framhåller att det värsta med händelsen är att tryggheten påverkas.

– Hemskt att den trygghet vi har här nu naggas i kanten. Föräldrarna är oroliga men förstår situationen, säger Stefan Wehlin.

Ledningen ska i samråd med polisen ta ställning till om man ska fortsätta hålla skolan stängt eller om man kan öppna igen.

– Vi har aldrig varit med om något liknande. Det är ett stort steg i fel riktning. Det finns inga ord egentligen för det här, det är en feg handling, säger Stefan Wehlin.

Mer läsning