Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relä från Örebro öppnade Fjärran Höjder igen

Fjärran Höjder öppnade igen vid elvatiden på söndagen.
Badet hade varit stängt i mer än ett dygn på grund av att vatten trängt in i ett elskåp.

Annons

En läckande vattenledning på fredagskvällen gjorde att vatten trängde in i ett elskåp där det finns styranordningar för badet. Teknikerna från Gävle fastighets AB lyckades lokalisera felet, reläet som förutom styranordningar också är nödstopp för pumpen.

– Vi hittade ett relä på Skandias huvudlager i Örebro som kördes hit med taxi i går kväll. Men det var inte bara att dra ur trådarna ur det gamla reläet och sätta i det nya, det ser inte likadant ut. Nu måste killarna prata med det som installerat alltihop för att veta hur de ska montera reläet, sade badchef Bernt Jonsson på morgon.

Någon timme senare var reläet på plats och badet åter öppnat. Bernt Jonssons farhågor om att viktiga databoxar längst ned i skåpet skulle ha skadats besannades inte. Tester som gjordes kvällen innan visade också på rätt värden i bassängerna och poolerna.

Felet inträffade i källaren där det går en mängd vattenledningar vid elskåpet. Efter reparationen ska man se till att skåpet är tätt. En annan fundering är att flytta skåpet till andra sidan väggen för att det inte ska finnas vatten i närheten.

– Naturligtvis har jag väckt den frågan med fastighetsbolaget. Vi funderar också på att klä in skåpet eller sätta plåt runt det.

För Fjärran Höjder kostade det stängda badet tusentals kronor. För barn som sett fram emot att plaska runt kan det vara ett rejält bakslag.

– Det känns kymigt när det kommer barnfamiljer med barnen springande före. Vi kom överens med Parkbadet i Sandviken att våra badbiljetter gällde där.

Mer läsning

Annons