Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangbolag överklagar indraget serveringstillstånd

/
  • stängs? Bolaget bakom Pitchers och Club Cava riskerar att få stänga om inte länsrätten upphäver det indragarna  serveringstillståndet.

Bolaget bakom Pitchers och Club Cava på Kungsgatan överklagar det indragna serveringstillståndet till Länsrätten, och hoppas att det tillfälligt ska upphävas. Personalen som sköter nattklubben och restaurangen har fortfarande inte fått besked om de kan köra helgens planerade evenemang eller inte.

Annons

Club Cavas hemsida gör fortfarande reklam för sina stora evenemang på fredag- och lördagkvällen. Och på nattklubbens facebooksida, med över 600 medlemmar, nämns ingenting om att stället stänger. Detta trots att de, efter ett beslut i Gävles socialnämnd, inte längre får servera alkohol.

Hoppas på en lösning

– Vi är nog lite paralyserade just nu. Det är jättetråkigt det här. Jag hoppas fortfarande på någon lösning. Jag gör ingenting innan jag får något besked från Bedirhan, säger Emelie Aulin, som i praktiken är den som ordnar klubbkvällarna.

Bedirhan Yildiz har en tid ägt och drivit krogen och gick i augusti även på pappret in som styrelseledamot. Sent i går eftermiddags skulle han träffa sin advokat för att få hjälp att överklaga det beslut som socialnämnden tog på onsdagen.

Kan ta tid

Överklagan går till Länsrätten. Det kan ta lång tid innan Länsrätten avgör om socialnämnden har tagit ett riktigt beslut eller inte. Men det han hoppas på är att Länsrätten inom någon dag ska besluta att socialnämndens beslut inte ska gälla tills dess att Länsrätten kommer med sitt slutgiltiga avgörande.

Länsrätten har möjlighet att fatta ett sådant interimistiskt beslut, men det är inte alls säkert att de gör det.

Tvingas stänga

– Om vi inte får besked från dem i morgon om att vi får servera alkohol så måste vi ha stängt, säger Bedirhan Yildiz.

Men varför är det fortfarande du som företräder bolaget? Du har ju lämnat in papper till socialnämnden om att du klivit av som styrelseledamot och sålt företaget.

– Ja, men det här med överklagan får jag nog sköta ändå. Det kan jag ju inte lämna till de som tar över, säger han.

Arbetarbladet lyckades i går inte komma i kontakt med den person som köpt bolaget Tre i ett i Gävle AB. Han bor i Stockholm, har inga aktuella betalningsanmärkningar och har drivit andra restaurangrörelser, enligt uppgift även i Gävle.

Mer läsning

Annons