Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangtjuvar på turné

/
  • GALLRET. Artur Harutyunyan med gallret som tjuvarna bröt bort. ”Men jag hade tur, de förstörde inte så mycket”, säger han.

Nio inbrott på drygt ett dygn i Gävle. Sex av dem i grillkiosker och pizzerior. Polisen misstänker att samma personer ligger bakom flera av dem.

– Jag hade tur. De tog bara pengarna och förstörde nästan ingenting, säger Artur Harutyunyan, ägare av Marios pizzeria i Hille.

Annons

Mario väcktes mitt i natten av larmet i mobilen från pizzerian. Han ringde polisen och slog på datorn för att kolla bilderna från webbkameran han har i restaurangen.

– Det konstiga är att just då var bilderna helt blanka. De måste ha gjort något med kameran, säger han.

Före inbrottet finns tydliga bilder, och när polisen kom efter inbrottet syns de också. Mario tycker att de på något vis måste ha manipulerat kameran innan de tog sig in i restaurangen, men han förstår inte hur det gått till.

Mario blev av med ett par tusen i växelkassan, men inget annat. Samma sak gäller flera andra inbrott. Tjuvarna tar bara pengar, men lämnar sprit, tobak och andra värdeföremål.

– Det har varit en rad inbrott både i Gävle och i Södra Hälsingland. Vi samordnar nu utredningarna om dem och ser vad vi kan hitta för mönster, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons