Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksbyggen söker bygglov för Pingstliljan

Riksbyggen har nu sökt bygglov för sitt nya bostadsområde Pingstliljan med 47 lägenheter i Olsbacka. Men innan bygget kan starta behöver man fler tecknade kontrakt.

Annons

Riksbyggen har, som Arbetarbladet tidigare berättat, tagit över Pingstkyrkans planer på att bygga ett nytt bostadsområde i grönområdet vid Hedvigs Trädgård.

Man planerar totalt 47 lägenheter på två till fyra rum och kök, från 58 till 102 kvadratmeter stora. Bostäderna ska ligga i fyra nybyggda hus som tillsammans bildar ett kvarter med en trädgård. I området planeras även 50 bilplatser, både i form av carportar och längs gatan.

Försäljningsstarten för bostadsrätterna var i november och intresset var stort. Riksbyggen har hittills tecknat sex förhandsavtal med intresserade köpare. Bolagets krav är dock att hälften av lägenheterna ska vara sålda innan beslut om byggstart fattas.

– Vi hoppas att det blir nu under våren. Vi har flera intressenter på gång, säger Kristina Hedqvist, säljare på Riksbyggen.

Politikerna i byggnads- och miljönämnden föreslås godkänna bygglovsansökan vid sitt möte nästa vecka.

Pingstkyrkans planer är, som Arbetarbladet berättade i veckan, nu att bygga en ny förskola och en hall som växelvis kan användas som kyrka och idrottshall i området.

Mer läsning

Annons