Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robjola lovar att påbörja Böna-bygge under våren

Så fort tjälen går ur marken ska den förfallna tomten

i Bönan börja bebyggas.


Det lovar nu fastighetsbolaget Robjola.


– Om det inte kommer in några överklaganden drar vi i gång, oavsett hur det går med ärendet om båthuset, säger Jan Holmgren på Robjola.

Annons

Fastighetsbolaget Robjola AB, som har samma ägare som byggföretaget RN Bygg, köpte för några år sedan en tomt i Bönan.

Tanken var att bygga nya bostadshus på tomten, men först byggdes ett båthus som sedan dess har blivit väldigt omtvistat.

En granne tyckte att huset var för stort för att klassas som båthus och överklagade kommunens bygglov och fick rätt av i tur och ordning länsstyrelsen, länsrätten och kammarrätten.

Ärendet har nu överklagats till högsta instans, Regeringsrätten, och någon gång i vår fattas beslut om det är tillräckligt intressant för att ta upp där eller inte.

Den segdragna processen har pågått i flera år. Under tiden har inget hänt på tomten, som vuxit igen och enligt många blivit en skamfläck i Bönan.

Nu är dock alla formella frågetecken uträtade. Det så kallade långhuset ska stå kvar, bygglovet för en villa är godkänt sedan länge och i november beviljade kommunen efter vissa justeringar bygglovet för ett uthus och ett plank på gården.

Tiden för att överklaga ärendena har gått ut och inga skrivelser från berörda har kommit in.

– Är det inte några överklaganden på byggloven drar vi igång byggena på tomten så fort tjälen släpper i vår. Det är oavsett hur det går med båthuset, säger Jan Holmgren på Robjola. Nils Holmqvist

Mer läsning

Annons