Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på Andersbergs bästa bild

/
  • Projektet ”Min positiva bild av Andersberg” var en fototävling bland ungdomar under sommaren. Nu hänger 18 bilder på Andersbergs bibliotek och alla kan rösta på bästa bilden. ”Vi hade tre CD-skivor fulla med bilder, berättar Henrik Halvarsson, biblioteksassistent på Andersbergs bibliotek och medlem av juryn.”

Vilken är din bild av Andersberg? Nu kan du rösta på bästa bilden av stadsdelen på Anderbergs bibliotek.

Annons

Projektet ”Min positiva bild av Andersberg” startade i maj som en verksamhet för ungdomar som av olika anledningar blev kvar i stadsdelen under sommaren och kanske inte ville gå på fotbollsskola. Utrustningen kunde vara en egen kamera eller mobil eller så fick man låna på biblioteket. Temat var Andersberg, förstås, men också ”vänskap & glädje”.

– Vi hade tre CD-skivor fulla med bilder, berättar Henrik Halvarsson, biblioteksassistent på Andersbergs bibliotek och medlem av juryn, där också folk från Studiefrämjandet och Gävle Fotoklubb ingick.

– Sen är ju tanken att Andersbergarna själva ska välja de bästa bilderna av sin stadsdel.

– Vårt mål med omröstningen är att visa på demokrati och rösträtt även för de minsta, för de nyanlända och för de väletablerade, säger Emma Johansson på Studiefrämjandet.

De 18 utvalda bilderna – allt från mycket poetiska, abstrakta foton till strängt realistiska, konkreta diton – finns nu i en liten utställning på Andersbergs bibliotek. Fram till den 30 september kan man rösta och de fyra vinnarnas foton ska först ut på turné till andra bibliotek i stan och kommer sen att få en permanent plats biblioteket i Andersberg.

Mer läsning

Annons