Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir helgens cruising i Gävle

/
  • Mikael Lassander, ordförande för Razorback's Cruiser Älvkarleby.

På lördag kommer Gävles centrala delar fyllas av raggarbilar när Gefle Nightcruise intar stan. Förberedelserna är i full gång och många besökare väntas. Men det finns också de som inte är fullt lika entusiastiska.
– Det har hänt att folk har kastat ägg och sten på oss, säger Mikael Lassander, ordförande för Razorback's Cruiser Älvkarleby.

Annons

Vi sänder cruisingen live från cirka 21.00

Förutom cruisingen kommer det att hållas fordonsutställning och marknad på Slottstorget och det är en del planering innan. Bland annat ska möten med kommunen hållas.

– Samarbetet har blivit bättre de senaste fyra, fem åren. Innan hölls ofta möten om hur cruisingrundan skulle ske. Nu är allt så inarbetat. Det brukar vara några samtal och sen är det klart, säger Mikael Lassander.

Arbetarbladet har tidigare skrivit om raggarbilar som har kört omkring i centrala Gävle under tidiga morgnar och spelat hög musik. Det var en del som uttryckte sitt missnöje och ett möte hölls i maj mellan raggare och boende.

– Det var ett positivt möte. De killar och tjejer som det gäller har tagit åt sig och vrider ner volymen när de kör förbi vissa partier i stan, där det varit problem. Vi har fått respons från några av de boende som tycker det är positivt att vi tog åt oss om vad de sa.

Mikael Lassander förstår kritiken men anser att de flesta reaktioner är positiva. Och han är tydlig med var charmen i cruisingen ligger.

– Att få ägna sig åt sig motorintresse och gemenskapen med vänner, det är det som gör hela grejen, säger han.

Mer läsning