Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir vädret på julafton – snöfritt och plusgrader

Det verkar inte bli mycket till snö till julhelgen 2015 vare sig för Nordupplandsborna eller Gästrikeborna. Det visar de senaste väderprognoserna från flera väderaktörer.

Annons

Julafton ser ut att bli en mild historia i större delen av Sverige. Götaland och Svealand får övervägande plusgrader. I Norrland väntas bara enstaka minusgrader, enligt SMHI:s tiodygnsprognos som nu sträcker sig till och med julafton.

Under kommande vecka drar flera nya nederbördsområden in västerifrån. Men trots att temperaturen ligger kring nollan eller någon enstaka minusgrad de närmsta dagarna verkar julafton bli en mild historia.

– Vi får en återgång till ett sådant väderläge som vi haft i december med ett milt väder på flera håll i landet till jul, säger Lovisa Andersson, jourhavande meteorolog på SMHI.

För Gävles del pekar prognosen på cirka fyra plusgrader och lite blåsigt, men ingen nederbörd. Sandviken, Hofors och Ockelbos kommuner får i princip samma julaftonsväder, men troligen ytterligare någon grad varmare.

Även Norduppland får en grön jul. Två till fem plusgrader och lätt bris lyder prognosen för Tierps och Älvkarlebys kommuner.

Följ SMHI:s väderprognoser här.

Följ väderprognosen från yr.no här.

Här kan du kika på Forecas väderprognos.

Mer läsning

Annons