Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så snöröjer din kommun

/

Snön fortsätter att falla över Gävleborg och det kan vara svårt att ta sig fram både med cykel, bil och till fots. Vi har kollat hur de olika kommunerna snöröjer.

Annons

Gävle kommun räknar med att det vid ett normalt snöfall ska ta cirka 10 timmar att röja alla gator i Gävle. Om det är ett större snöfall kan det ta uppemot 12 timmar. I Gävle prioriteras större trafikleder, bussgator och prioriterade cykelvägar. Därefter plogas uppsamlingsgator och resterande cykelvägar. Till sist plogas bostadsgator och övriga gator och vägar.

I Sandviken och Storvik är det Sandviken Energi som står för snöröjningen. Antingen röjer de själva eller så är entreprenörer inhyrda. Där prioriteras cykelbanorna först, och de plogas vid ett snödjup på minst tre centimeter. Gatorna plogas vid snödjup på minst fem centimeter, och då är det storvägar och busslinjer som prioriteras. De anger att de har sex till åtta timmar på sig att ploga gatorna.

I Ockelbo har man också som mål att det ska ta cirka 8-10 timmar att snöröja alla gator och gångvägar i Ockelbo.

I Tierp prioriterar man cykelvägar, skolor, huvudvägar som till exempel bussgator. Bostadsgator och mindre gator röjs sist.

Mer läsning

Annons