Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tyckte kungen om besöket

/

Först diskuterade kungen studier med Selin Koyunzu, 13 år, på Rapatac. Sedan talade han till folket i Boulognern.

– Arbetslösheten är en utmaning i länet, men företag med innovativa idéer skapar framtidstro.

Annons

Skyddad av flera livvakter klev kung Carl  XVI Gustaf ur en buss i Boulognern och talade inför ett par hundra flaggviftande åskådare. Han talade om att länet står inför en strukturomvandling. Samtidigt framhöll han nytänkandet i länet. 
– Det märkte jag i dag, men även när jag besökte Furuviksparken, Mackmyra whisky och Göransson Arena för fyra år sedan.

Kungen besökte världsarvsgården Erik–Anders i Söderala i Söderhamns kommun under torsdagsförmiddagen och lyfte fram besöket i sitt tal.
– Det är en vacker natur och kulturmiljö. Det är ett världsarv med betydelse för hela mänskligheten.

Sedan önskade kungen åhörarna all framgång och åkte vidare till Gävle Slott för middag. Stämningen i Boulognern var något formell med Hemvärnets Musikkår Gävle och Symfoniorkestern.

Andra rytmer hördes utanför ungdomsorganisationen Rapatac på Nordost, som kungen besökte på onsdagseftermiddagen. Latinomusiker framförde flera sånger, hiphop dunkade ur högtalare och en tremeters clown sprang runt och fick skaka hand med kungen, som fick något bråttom inomhus. Där träffade han Selin Koyunzu, 13 år, som är med i Rapatac.
– Jag berättade om att vi brukar få hjälp med läxorna. Han fick också information om att det finns folk som lär sig socialt entreprenörskap här. Kungen tyckte det var intressant, säger hon.

Men vad tyckte kungen egentligen om besöket i Gästrikland och i synnerhet Ockelbo? Där träffade han prinsens föräldrar Ewa och Olle Westling. Arbetarbladet fick inte någon pratstund med kungen, men undertecknad ropade ut frågan innan kungen klev in i bussen i Boulognern. Han svarade något med tyst röst, men log desto bredare, vilket drottningen också gjorde, medan hon vinkade till folket.

Mer läsning

Annons