Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säljare och köpare inte välkomna

Några som inte var välkomna på mötet med kommunfullmäktiges politiker i går var flera av säljarna och den tilltänkta köparen Noor Capital, något som gett upphov till en infekterad debatt inför mötet.

Annons

Bertil Berglind är ägare till företaget SveCon Freight, som i dag äger en femtedel av Gävle Containerterminal, men nu vill sälja sin andel till Noor Capital. Varken han eller Noor var välkomna till mötet.

”För att påverka omröstningen i kommunfullmäktige har Anders Franck och handelskammaren bjudit samtliga kommunfullmäktigemedlemmar på en träff” skriver han i ett öppet brev.

När han och andra säljare och dessutom de tilltänkta köparna Noor Capital ville vara med på mötet fick de nobben av Handelskammaren.

Anders Franck förklarar:

– Jag har blivit ombedd av flera fullmäktigeledamöter att tala om vikten av containerterminalen. Om Noor skulle få komma så skulle de bli en partsinlaga, det skulle ge upphov till en debatt och det skulle inte vara min sak att ordna den debatten.

I det öppna brevet anklagade Bertil Berglind Anders Franck för att ge upphov till ”rent befängda spekulationer kring den tilltänkta försäljningen”.

När vi i går talade med Bertil Berglind på telefon så lät han mycket besviken men ville inte svara på många frågor:

– Det här är någonting mellan mitt företag och Mellansvenska Handelskammaren som jag inte vill göra mer publikt än vad det redan är.

Mer läsning

Annons