Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete ska locka hit stora evenemang

Gävle kommun och turistnäringen i Gävle och Sandviken kraftsamlar nu för att locka fler stora evenemang och konferenser till Gästrikland. Receptet heter Gävle Convention Bureau.

Annons

– Vi tror att vi kraftigt kan öka antalet evenemang. Just nu säljer varje aktör för sig, att gå ut offensivt och söka upp arrangörer kan ge stora effekter, säger Anna Östman, informations- och marknadschef på Gävle kommun.

Det har tidigare inte funnits något samarbete mellan olika aktörer inom turist- och evenemangsnäringen i Gästrikland. När en konferens har anordnats har det varit arrangören själv som sökt upp en lämplig arena och bokat hotellrum, samt ordnat med kringarrangemang.

Nu ska det nybildade samarbetet Gävle Convention Bureau med en anställd säljare arbeta aktivt för att sälja in Gävle och Sandviken som evenemangsstäder hos exempelvis företag, idrottsföreningar och organisationer. Det man ska erbjuda är paketlösningar med hotell och upplevelser.

– Det är ett långsiktigt arbete. Först om två till tre år kommer effekterna att märkas i antalet besökare, men redan tidigare kommer det att synas i antal bokningar, säger Anna Östman.

Gävle Convention Bureau finansieras av de deltagande aktörerna inom turistnäringen och Gävle kommun. Budgeten på en miljon kronor per år kommer att gå till den anställde säljarens lön och marknadsföringsmaterial. En säljare ska rekryteras inom kort.

Mer läsning

Annons