Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlat välmående under samma tak

/
  • Danielle Fa har samlat nio företag som sysslar med välmående under samlingsnamnet Active Beauty på Kyrkogatan.

Ett skönhetspalats har öppnat på Kyrkogaten för omsorger från topp till tå.

Annons

Danielle Fa har samlat nio företag på 300 kvadratmeter i den k-märkta fastigheten. Frisörer, hudterapeut, nagelteknolog, fransstylist och erbjudande om tandblekning, piercing, medicinsk fotvård, vaxning, färgning. Själv svarar Danielle Fa för estetisk injektionsbehandling. Totalt jobbar tolv personer här, Sami Tikkanen och Christian Fa är de enda männen i en inte helt oväntad kvinnodominerad arbetsplats. Även Danielles andra barn Denise jobbar här.

Danielle Fa arbetar tre-fyra dagar i veckan i Stockholm och det är därifrån hon hämtat idén om ett ställe i Gävle med ett samlat välmående. I ett halvår letade hon efter rätt lokal – att knyta till sig andra professioner var inga problem. Egentligen skulle hon vilja utöka med ännu flera, kanske en naprapat eller psykoterapeut, men nu har utrymmet satt stopp.

– Först tyckte jag att lokalerna var jättestora, nu känns det nästan för litet, skrattar hon.

Redan 1996 började hon tillsammans med sin syster antirynkbehandlingar i Stockholm. Motståndet var massivt, men de kände att Sverige rätt snart skulle följa det koncept som var etablerat i USA. Danielle Fa behandlade en liten krets av kändisar. Två år senare startade hon i Gävle.

– Vi var verkligen inga stjärnor när vi började. Det hände att det blev estetiskt skevt. Även i dag lär jag mig hela tiden något nytt, om tekniken, anatomin eller graden koncentration på injektionerna. Mitt syfte är att hitta en naturlig balans i utseendet.

Om det var kändisar då är det folk i vardagen som är kunder i dag. Fortfarande finns fördomar fast botox är ett accepterat läkemedel inom sjukvården och används både mot svettningar, migrän och mensvärk. För tio år sedan släppte motståndet och de senaste fem har det pekat rakt uppåt, säger Danielle Fa.

Alla verksamma i skönhetssalongen Active Beauty är sina egna och hyr in sig i lokalerna. Kundkretsen är åldersmässigt allt från ett år till riktigt gamla. Små barn behöver hårklippning och de äldre måste sköta sina fötter. En tredjedel är män. Ofta handlar det då om borttagning av generande hårväxt.

– Hos mig måste man vara fyllda 20 år innan det kan bli aktuellt med behandling, men det finns andra produkter som kan hjälpa tonåringar som har hudproblem, säger Danielle Fa som i sitt andra företag är agent för distributionen av hudvårdsprodukter i Norden.

Förra helgen var det öppet hus för allmänheten och på kvällen ett hundratal särskilt inbjudna.

– Det känns som att vi har hittat rätt personkemi mellan de som jobbar här och när det gäller efterfrågan är jag inte orolig. Det har blivit populärt att bry sig om sig själv, säger Danielle Fa.

Mer läsning

Annons