Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång och glädje när skolan tog slut

/
  • Prisad. Lovisa Engman gratulerades av NHL-målvakten Jacob Markström då hon tog emot idrottspriset.
  • Bäst. Diplom delades ut till Nathalie Ling av Dick Lundberg, kvalitetschef i Gävle kommun. Lärare Janne Andersson och Ulla Hägglund var inte sena med att  gratulera.
  • Speciell.Rektorns stora pris går till de elever som gjort insatser utöver det vanliga. Abdi Rahman var en av tre som uppmärksammades för sina många framsteg.
  • Slutsång. Elin Åström sjöng låten ”The time of your life” under avslutningen. Att stå på scenen vill hon fortsätta med i framtiden och närmast väntar teaterstudier på Vasaskolan.

Skjorta och kavaj, solkyssta ben, blommiga klänningar och ett målvaktsproffs. Ja det var lite om vad firandet på Stora Sätraskolan innefattade under läsårets sista dag.

Annons

I en kvav aula samlades i går föräldrar, vänner och en hop avgångselever för att fira ett avslut och en ny början. Och det var med dubbla känslor som biträdande rektor Ulla Hägglund släppte iväg sina elever från skolan.

– Det här är ingen bra dag, det är en svår dag, sa hon i sitt tal till niorna.

Det underströks även av Elin Åström som i går slutade i 9 C.

– Det känns overkligt när man har gått här under en sådan lång tid. Det är konstigt att sluta samtidigt som det är skönt att börja om på nytt, säger Elin som till hösten ska börja läsa teater på Vasaskolan.

Den drygt timmeslånga skolavslutningen fylldes av musik, både från elever och lärare.

– Man måste göra en sista sak för att folk ska komma ihåg en, säger Daniel Böhm, som i går uppträdde tillsammans med skolkören och sjöng bland annat låten Summer Nights från filmen Grease.

Stora Sätraskolan fick också finbesök under avslutningen från andra sidan Atlanten och NHL. Hockeymålvakten Jacob Markström återvände till sin gamla skola för att dela ut pris för goda idrottsprestationer.

– Det känns stort att ge tillbaka till skolan jag har gått på så länge, säger han.

Lovisa Engman och Mattias Johansson var de som fick ta emot diplom från målvakten. Och innan Markström gick av scenen hade han ett budskap till alla nior i publiken.

– Ta det lugnt i kväll nu!

Mer läsning

Annons