Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätra får sannolikt hotell trots protester

Grannarna har protesterat mot planerna på ett hotell vid restaurang King strike pin i Sätra.
Trots det väntas politikerna i nästa vecka säga ja till detaljplanen som gör att man kan bygga ett tvåvåningshotell med ett 40-tal rum.

Annons

Grannarna har varit kritiska till att kommunen är beredd att tillåta ett hotell på ett område som man själv har pekat ut som särskilt värdefullt grönområde i kommunens översiktsplan.

Man anser också att hotellet kommer att skymma solljuset för flera av de kringboende och leda till ökad trafik och andra störningar.

Kommunens bygg- och miljöförvaltning konstaterar att en nackdel är ökad trafik men att den mesta av trafiken blir på den större ringleden och därför inte påverkar gatorna i bostadsområdet. Man anser också att det även efter att hotellet har byggts finns ett tillräckligt stort naturområde kvar.

Dessutom anser man att det är positivt för stadsdelen att hotellet kan skapa fler arbetstillfällen.

Därför planerar politikerna i bygg- och miljönämnden att i nästa vecka säga anta den nya detaljplanen.

– Jag hoppas att det blir ett positivt besked. I så fall räknar vi med att hotellet kan stå klart någon gång i oktober, november, säger Stefan Gebara som står bakom projektet

En liten justering har dock gjorts i detaljplanen. Byggnadsarean har ändrats till 650 kvadratmeter, tidigare stod det felaktigt 1 600 kvadratmeter. Men det påverkar inte byggplanerna eftersom hotellet är tänkt att bli omkring 560 kvadratmeter.

Det är inte heller fritt fram att bygga hur som helst.

I detaljplanen ställs krav på att hotellet ska ha en god arkitektonisk utformning och att det ska ha träfasad och tegeltak och passa in i omgivningarna.

Mer läsning

Annons