Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätraföräldrar upprörda över lärarvarsel

Protesterna mot de planerade uppsägningarna av lärare i Gävle kommun fortsätter.
I ett brev till politikerna föreslår föräldrarådet vid Stora Sätraskolan och Pingeltorpskolan att Skolkontorets personal ska ska flyttas till den tomma Nya Nynässkolan för att spara pengar.

Annons

Skolkontoret har under den senaste veckan fått ta emot flera ilskna reaktioner på varslet av 54 lärare i kommunen. Föräldrarådet vid Stora Sätraskolan och Pingeltorpsskolan har hållit ett möte och enats om att lämna flera frågor och synpunkter till ledamöterna och barn- och ungdomsnämnden.

Föräldrarna ifrågasätter bland annat varför kommunen inte väntar ut de stora pensionsavgångarna som är på gång inom lärarkåren. De är också oroliga för att särskild kompetens kommer att gå förlorad, vilket riskerar att drabba eleverna hårt.

Föräldrarna vill veta om samtliga lärare som blir kvar är behöriga och varför kommunen inte har utgått från vart och ett av rektorsområdena när lärare varslats. Rådet anser att kommunen skickar ut flera negativa signaler till invånarna genom uppsägningarna, bland annat att det är bättre att sätta eleverna i friskolor, att tryggheten i lärandet är oviktig och att lärare inte ska söka tjänst i kommunala skolor.

De anser också att det "onödigt dyra hyreskontraktet mitt i city" ska sägas upp och skolkontorets personal kan flyttas till Nya Nynässkolan. "Därigenom kan säkert detta varsel undvikas", skriver föräldrarådet.

Mer läsning

Annons