Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD:s partiledare Jimmie Åkesson kommer till Gävle

/
  • Rasistiska SD:s partiledare Jimmie Åkesson kommer till Gävle för att tala vid ett öppet möte på konserthuset i Gävle.

Rasistiska Sverigedemokraternas partitopp ska hålla ett möte på Konserthuset i Gävle om knappt två veckor.
– De tycker att situationen i Gävle är så intressant att de vill komma hit, säger Roger Hedlund, distriktsordförande i SD Gävleborg.

Annons

Den 8 mars, på självaste kvinnodagen, ska SD:s partiledare Jimmie Åkesson hålla tal på Konserthuset i Gävle. Med sig har han partiets gruppledare Mattias Karlsson och partisekreteraren Richard Jomshof.

– Det är ledartrion som kommer. De ska prata om situationen i Gävle och situationen i landet, säger Roger Hedlund.

LÄS OCKSÅ: Ett år som vågmästare i Gävle – Så har SD lagt sina röster

SD Gävleborg hade ett möte med Jimmie Åkesson för cirka två veckor sedan. Det var då det bestämdes att partiledningen skulle besöka Gävle.

– Vi träffade honom i Stockholm och diskuterade situationen i Gävle med vår vågmästarroll och att alliansen styr med indirekt stöd från oss. Då tyckte han att det var ett bra läge att komma till Gävle och ha ett möte, säger Roger Hedlund.

LÄS OCKSÅ: SD: "Vår strategi var främst att fälla de rödgröna"

SD har flaggat för att de kan tänka sig att köra Gävlemodellen även på riksplanet och fälla regeringen genom att rösta på en alliansbudget.

– Vi har sagt att om alliansen lägger en gemensam budget och de har Moderaternas migrationspolitik så kommer vi att stödja den, säger Roger Hedlund.

LÄS OCKSÅ: Fällda budgeten kan vara på begäran av SD:s högsta ledning

Mötet ska hållas i Gevaliasalen på Konserthuset i Gävle som rymmer 800 personer. Förutom att samtliga från partiledningen kommer att hålla anförande ska också Jimmie Åkessons band Bedårande barn spela.

Mötet är öppet för allmänheten och partiet planerar att bussa folk med gratisbussar från Ljusdal, Bollnäs, Hudiksvall och Söderhamn.

– Vi ska fylla Gevaliasalen, säger Roger Hedlund.

Senast Jimmie Åkesson höll ett tal i Gävle var inför valet 2014. Då möttes han av protester och burop men också av applåder och jubel från besökarna på Rådhustorget.

Mer läsning

Annons