Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: "Vår strategi var främst att fälla de rödgröna"

/

När det rasistiska partiet Sverigedemokraterna röstade för alliansens budget var strategin främst att fälla de rödgröna, berättar deras oppositionsråd Richard Carlsson. Han hoppas också att de ska kunna fortsätta att utnyttja sin vågmästarroll.

Annons

Vad kommer att hända nu?

– Det återstår att se. Vi har gett alliansen chansen att ta över styret i Gävle. Hur de kommer att agera nu vet jag inte.

Kommer ni att fortsätta stödja alliansen?

– Vi hoppas att vi får en fortsatt vågmästarroll. Vi kommer att stödja alliansen om vi tycker att de kommer med bra förslag.

Men ni kan också fälla dem om ni inte håller med?

– Det kan vi göra från fråga till fråga. Vi är inget stödparti till alliansen som sådan. Men vi är beredda att ge dem stöd i en eventuell omröstning om ordförandefrågan.

Vad är er strategi?

– Det var främst att fälla de rödgröna, vilket vi gjorde. Men vi har också sett att alliansen tagit till sig en del av de frågor som vi tycker är viktiga.

Vilka frågor då?

– Checksystemet med individuell peng för fritid och kultur för barn och unga, och frågan om att se över finansieringen av symfoniorkestern. Sedan pratar de mycket om företagsamhet i Gävle och där har vi i flera år påtalat att det behövs en förbättring och att vi behöver fler arbetstillfällen.

Där kan man väl inte säga att det är just ni som påverkat alliansen just i den frågan?

– Jag skulle säga att vi ser det som positivt med den politik de för där.

Mer läsning

Annons