Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp – här kan din julklapp avslöjas...

Varning! Den här artikeln avslöjar vad en del arbetsgivare ger sina anställda i julklapp i år. Vill du inte veta vad du får i ditt paket bör du sluta läsa. Nu.

Annons

Julklappen på jobbet betraktas ofta som en uppmuntran för det arbete vi har gjort under året. Men utdelningen skiftar. En del får gåvor till både nytta och nöje medan andra får ingenting alls. Frågan är också hur många som uppskattar chefens present. Enligt tidningen Metro ger mer en var tredje anställd bort sin företagsklapp.

Företaget Arne Blom som bland annat säljer företagsklappar har ingen särskild storsäljare i år.

– Det är väldigt varierat vad företagen väljer att ge sina anställda, det kan vara husgeråd, filtar, ljusstakar eller friskvårdsprodukter som tvålar, handdukar och pulsmätare, säger säljaren Carina Wadsten.

I Gävle kommun får varje förvaltning och enhet själv välja vad de anställda ska få. Informationsavdelningen får till exempel spaprodukter i år.

– Det är alltid roligt med lite uppmuntran. När jag började jobba inom Gävle kommun för 40 år sedan fick vi inget, sedan fick vi ett julkort och under de senaste åren har vi fått en present. Det behöver inte vara så mycket, något symboliskt bara, säger Ann-Christin Lindahl, informatör på medborgarkontoret i Gävle.

Men på skolförvaltningen vankas inga julklappar.

– Det är restriktivt i år. Våra rekommendationer till skolorna är att inte ge någon julklapp eftersom budgeten ligger på minus.

– Vi har mer knapert än vanligt, inte för att det brukar var någon orgie av presenter, säger Curt-Ingvar Hamrén, tjänsteman på skolförvaltningen.

Mer läsning

Annons