Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp i backen – härtestar vi julklapparna

/
  • Magplask. William och Viktor Eriksson fick en snowboard i julklapp, men den visade sig fungera bättre som pulka.
  • Värmande brasa. David Andersson, Ola Andersson och Johan Byström har gjort upp elden som Gunilla Lindström värmer sina frusna händer över.
  • Hockeyspelare. Hans-Peter, Lovisa och Kalle Nilsson var några av dem som snörade på sig skridskorna på Brynäsvallen.
  • Brynäsare. Kian, 4 år, och pappa Mikael Johansson åker skridskor på Brynäsvallen.Fartfylld åkning. Moa Fredriksson, 3 år, är en hejare på att åka snowracer. Men det är pappa Robert som får dra den upp för backen efter varje tur.

På juldagen passade många på att vara ute i det fina vädret. Efter en julafton med massor av mat, stillasittande framför granen och klapputdelning kände nog de flesta att de behövde röra på sig.

Annons

I Hemlingby hittar vi familjen Ericsson som provar julklappen i backen. Pojkarna William, 5 år och Viktor, 3 år har fått en snowboard i plast.

– Det var en snowboard som blev pulka, säger pappa Johan Ericsson och skrattar åt pojkarna som försöker hålla sig kvar på den smala brädan när den far ned för backen i rasande fart.

Mamma Katarina Ericsson promenerar med dottern Linnea, snart 2 år, och den skotska terriern Walter medan de andra roar sig i backen.

– Det behövs nu efter att man suttit hela dagen i går.

Moa Fredriksson, 3 år, är också i backen och testar sin julklapp, en röd snowracer.

– Vi bor här bakom. Det är skönt att gå hit och aktivera sig lite, tycker Moas mamma Carola Hellström.

Det är ändå ganska lugnt i Hemlingbybacken. Liften står stilla och endast en handfull barn åker i backen, men desto fler julfirare promenerar i spåren. En del går med stavar och några har till och med tagit på sig träningskläderna och joggar. Men längdskidor är det ingen som försöker sig på.

Skridskor fungerar där- emot utmärkt på Brynäsvallens konstfrusna is. Många hade sökt sig till de öppna isarna och både stora som små, erfarna som nybörjare kunde åka.

Kian, 4 år, är här med sin pappa Mikael Johansson, som är uppväxt i Bomhus. Familjen bor i Blekinge men är på besök hos Mikaels föräldrar över jul.

– I Blekinge finns det bara ishallar, något annat går inte, säger Mikael som är nöjd med att Gävle på juldagen kunde bjuda på lite snö och kyla i alla fall.

Mer läsning

Annons