Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex år senare skilde sig Annelie

/

Brudklänning, stl. 42 (M), dam. Använd en gång, fläck på sidan, Pris: 1 000 kronor.

– Jag tänkte först att den här klänningen ska sparas till mina barn och kommande generationer, men jag tycker inte att modellen är snygg längre. Jag säljer den och sponsrar barnen med en ny klänning i stället, säger Anneli Eriksson från Sandviken.

Annons

Anneli Eriksson gifte sig 1998 i Knivsta gamla kyrka. Då hade hon och hennes sambo varit tillsammans i tio år och hunnit få tre barn tillsammans, deras yngsta dotter var nyfödd. Men det var ingen av dem som friade, utan det var Annelis släkt som tyckte att det var dags för giftermål. Annelis syster och kusin tog på sig hela ansvaret och planerade allting, det enda Anneli behövde göra var att prova ut en klänning och hoppa in i limousinen till kyrkan.

– Natten före bröllopet var de uppe och smyckade bygdegården till bröllopsfesten. Det blev en jättefin dag med många roliga minnen, säger Anneli och plockar fram bröllopskorten.

Men lyckan varade inte, 2004 skilde sig Anneli och hennes man. Anneli har funderat mycket kring det.

– Det är många förhållanden som dör efter att man gifter sig. Man börjar äga varandra och lever bara för familjen och ekonomin. Vi hade mycket roligare och större umgänge innan vi gifte oss. Man värnar mer om sina vänner och intressen om man är sambor.

Brudklänningen som kostade 5 000 kronor har hon sparat i alla år. Men nu vill hon sälja den.

– Varför ska den hänga i garderoben? Det finns kanske någon annan som kan ha glädje av den, resonerar Anneli Eriksson.

Hon tittar lite närmare på klänningens kaffefläckar och tillägger.

– Äh, jag kan tänka mig att ge bort den, om det är några som är riktigt kära och gärna vill ha den.

Mer läsning

Annons