Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex Gästrikeelever får kemistipendium

Fyra Gävleelever och två Sandvikenelever har genom goda studieresultat i ämnet kemi tilldelats Berzeliusstipendier.

AnnonsDe utvalda är Elin Pöllä och Leo Jonsson från Polhemsskolan, Josefin Jädernäs och Andreas Kempe från Vasaskolan samt Emil Olsson och Joline Ingelsson från Bessemerskolan i Sandviken. Samtliga går i årskurs 3 på naturvetenskapliga programmet eller teknik och vetenskap (Polhemsskolan).
För utnämnandet står kemilärare och rektor på respektive skola.
Stipendiet innebär att de får resa och hotellvistelse i Stockholm betald för att delta i Berzeliusdagarna i slutet av veckan, 28-29 januari. Dagarna bjuder på föreläsningar och aktiviteter som arrangeras för att inspirera kemiintresserade gymnasieelever att fortsätta studera kemi på högskola eller universitet.
Stipendiet delas ut varje år, men blir lite extra festligt nu eftersom 2011 utsetts av FN till Kemins år. Alla 350 Berzeliusstipendiater från hela Sverige är därför inbjudna att delta i invigningen av Kemins år, som inleds med en festlig middag i Blå hallen i Stockholm stadshus på torsdag, 27 januari.
Stipendierna till Gävleeleverna bekostas av Korsnäs, Stora Enso, Ljungbergska fonden, Sandvik och kemiinstitutionen på Bessemerskolan.

Mer läsning

Annons