Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex nya på skolkontoret

/
  • Produktionsstödschef Johan Rasmussen, 50, år. Nuvarande skolområdeschef i Bomhus. Har jobbat som matematik- och musiklärare och rektor i Ludvika.
  • Informations- och marknadsstrateg: Susanne Tedenby, 47 år. Hon har närmast jobbat som kommunikationsstrateg i Nyköpings kommun.
  • Ekonomicontroller Monika Westlinder, 32 år. Har jobbat som ekonomicontroller på Arbetsförmedlingen. Hon började sin tjänst i måndags.
  • Administrativ chef Anne Sundberg, 43 år. Kommer närmast från socialtjänsten. Hon har jobbat i Gävle kommun i 13 år.
  • Personalstrateg Jessica Ljung, 35 år. Kommer närmast från Sandvik. Hon har även arbetat inom den privata verksamheten på Addici och Manpower.
  • Kvalitets- och myndighetscontroller Dick Lundberg, 63 år. Chef för nuvarande kvalitetsavdelningen. Han har jobbat inom Gävle kommun i 40 år.

Första veckan i augusti tillträder den nya ledningen för skolkontoret.
Sex tjänster är tillsatta. Men samtidigt sker en besparing på 13–14 tjänster.
– Det ska bli mer helhetsperspektiv så att inte avdelningar är helt skilda från varandra, säger förvaltningschefen Carola Helenius-Nilsson.

Annons

Det sker förändringar inom barn och ungdomsförvaltningen. 25 procent, eller 13–14 tjänster, ska bort av de 55 tjänsterna. I samband med det görs en omorganisation.

– Den gör att förvaltningen blir mer effektiv, men det är ändå en besparing, säger förvaltningschefen Carola Helenius-Nilsson.

Sammanlagt 4 miljoner ska sparas på skolkontoret. De 13–14 tjänsterna som ska bort löses delvis med pensionsavgångar. Men även genom att personal byter arbetsuppgifter, några blir lärare.

– Vi har en väldigt hög medelålder här och därför blir det många pensionsavgångar. Effekten av detta ekonomiskt syns om några år, säger Helenius-Nilsson.

Nu träder även sex nya personer in och målet är tydligt utsatt.

– Vi vill vara en lärande organisation i frammarsch. Det är viktigt att personalen får effektivt stöd från oss så att de blir goda pedagogiska ledare, säger hon.

Tjänsten som produktionsstödschef beskriver Carola Helenius-Nilsson som ”tuff och utmanande. Men ändå ett stimulerande uppdrag.” Johan Rasmussen har alltså något att bita i.

Flera av de nytillsatta börjar under våren. Veckan innan påsk smygstartade den nya organisationen.

– Ett fantastiskt gäng. Konstellationen är fin och gruppen passar ihop, säger förvaltningschefen Carola Helenius-Nilsson.

Mer läsning

Annons