Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sinikka Bohlin blir ny ordförande i Folkteatern

Före detta riksdagsledamoten Sinikka Bohlin (S) blir ny ordförande i Folkteatern i Gävleborg.
– Det är jätteroligt, jag är lite av en teaterapa. Hon ersätter därmed centerpartisten Gunnar Björk som bara fick hålla i klubban i drygt 1,5 år.

Annons

I samband med att Centerpartiet förra våren valde att börja regera landstinget tillsammans med S och MP fick man som tack för samarbetet bland annat ordförandeposten i Folkteatern.

Det passade bra eftersom teaterns tidigare ordförande Ulrica Messing (S) redan hade flyttat från länet och inte hade något emot att sluta i förtid.

Men nu tar S tillbaka posten. Centern backade ju rejält i valet och får finna sig i att få mindre inflytande.

Nästa teaterordförande blir därför åter en socialdemokrat – Sinikka Bohlin från Gävle.

Sinikka har suttit i riksdagen i 22 år men lämnade vid höstens val. I stället satsar hon på landstingspolitiken och i går valdes hon in i Folkteaterns styrelse.

Än så länge är hon bara invald som vanlig ledamot, det är nämligen Folkteatern som formellt utser sin ordförande, men styrelsen burkar alltid välja den som landstinget föreslår.

– Jag är oerhört glad och tacksam över att ha blivit tillfrågad, säger Sinikka Bohlin.

Vad har du för relation till Folkteatern?

– Jag har väl ingen direkt relation, men jag tycker om teater och är allmänt kulturintresserad. När jag var hemspråkslärare i Forsbacka spelade jag mycket barnteater både på svenska och på finska.

Mer läsning

Annons