Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista chansen för Tidsmaskinen

/
  • Skådespelarna. Sanna Andersdotter, Malin Carlson, Stina Johansson, Carin Östlund, Peter Iller, Helena Skoglund och Oskar Herpai spelar i ”Tidsmaskinen” på Järnvägsmuseet. En historia om nutid och dåtid, kärlek och svartsjuka.
  • Kärleksparet. Lillemor och Albin, spelade av Helena Skoglund och Oskar Herpai, blir förälskade i varandra. De är grannar och båda barn till 1900-talets banvaktare.

En krock mellan nutid och dåtid. Det är precis vad som händer när en sommarstuga förvandlas till en tidsmaskin och tar två unga tjejer 100 år tillbaka i tiden.

Annons

I eftermiddag spelas den sista föreställningen av utomhusteatern ”Tidsmaskinen” på Järnvägsmuseet i Gävle.

Närmare 40 personer har varje dag den här veckan sett historian om de två storstadstjejerna som transporteras 100 år tillbaka i tiden till en gammal banvaktsstuga. Världen de möter är full av hårt arbete och kärlek men det är också en värld utan mobiltelefon, vilket de märker snabbt.

Teatern har satts i hop av sex ungdomar i 17-års åldern i samband med skådespelaren och regissören Peter Iller.

– Det var dem som var på mig och frågade om vi inte kunde göra någonting ihop i sommar och jag tände på idén, säger Peter Iller.

Sprutat idéer

Idéerna har sedan dess sprutat ut ur de teaterintresserade ungdomarna och sedan en månad tillbaka har de övat hårt för att få allting att sitta.

– Vissa repliker kommer sitta kvar efteråt. Det är en härlig känsla att stå där, man får värsta powern, säger Helena Skoglund som spelar granndottern Lillemor.

Kul och lärorikt

– Det har varit kul men lärorikt också. Jag känner att man blir bättre som skådespelare, säger Oskar Herpai, som precis som flera andra av skådespelarna går på Vasaskolans teaterprogram.

Mer läsning

Annons