Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista premiären för Harry Potter

/
  • Magnus Carlsson i biljettluckan hade fullt upp igår att sälja biljetter till publiken.  Det blev dock inte slutsålt:
  • Johanna Franzén, Ebba Hofling, Linus Pettersson och Jesper Hofling ville alla se Harry Potters sista äventyr på vita duken.
  • Harry Potter kommer att visas totalt 93 gånger på Filmstaden i Gävle under första veckan.
  • Filmen hade galapremiär vid midnatt, natten till tisdagen. Vid lunchtid på onsdagen började de ordinarie föreställningarna. I fyra salonger kommer filmen att visas totalt 93 gånger under den första veckan.

Natten till igår hade den sista filmen med Harry Potter premiär och under gårdagen fortsatte filmfesten på filmstaden i Gävle. Alla ville se Harry Potter – utom killen i biljettkuren.

Annons

– Jag har inte sett en endaste av Harry Potter filmerna, det är inte min typ av film, sa Magnus Carlsson genom biljettluckan efter att ha sålt åtskilliga biljetter.

Efter sju filmer och lika många böcker var det ändå många som ville se den åttonde och sista filmen med Harry Potter. Filmstaden i Gävle har satsat stort och har 93 visningar bara den första veckan.

– Det känns nästan overkligt. Har vi några andra filmer som vi visar? Ja, det har vi ju men det är mycket Harry Potter nu, konstaterar Jane Cedenberger som är tillfördordnad chef på biografen.

Filmen hade en fullsatt galapremiär redan vid midnatt natten till igår. Själv passade hon på att se filmen när biografmaskinisterna testkörde filmen dessförinnan.

– Jag är inget Harry Potter-fan men jag tycker de två sista filmerna har varit bra, jag tycker den sista avrundar fint.

Harry Potters popularitet bland publiken går inte att ta miste på.

– Jag har sett alla filmer. Jag tycker de är spännande, de är typ aldrig tråkiga, säger Ebba Hofling som var och såg filmen tillsammans med sin lillebror Jepser.

Den sjunde boken har delats upp i två filmer och det var för ett år sedan som de såg den första delen.

– Man har ju gått och väntat, menade Jesper.

Även Linus Pettersson har följt filmerna om Harry Potter.

– Spännande och mycket som händer, de är bra filmerna.

Det är sista filmen om Harry Potter, vad ska du kolla på sedan?

– Avatar 2 skulle vara bra, den vill jag ska komma.

Magnus Carlsson i biljettluckan konstaterade att det fortfarande fanns biljetter kvar till föreställningarna som påbörjades vid lunchtid igår.

– Det är inte direkt slutsålt.

Mer läsning

Annons