Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista skärdgårdsturen för säsongen

På tisdagen genomfördes den sista guidade havsturen av Gävle skärgård för det här året som samhällsbyggnadskontoret i Gävle har anordnat.
– Vi har en havsvandring för att visa både gammal bebyggelse och visa vad som har hänt med det nya, säger guiden Sven-Erik Ekdahl.

Annons

Under sommaren har Gävle kommun vid fem olika tillfällen erbjudit folk att åka med på en två timmar lång guidad tur i skärgården och via Sven-Erik Ekdahls röst få en historisk tur genom skärgården.

– Vi har en havsvandring för att visa både gammal bebyggelse och visa vad som har hänt med det nya. Det pratar vi om och visar upp att vi har en fin pärla här ute, säger han.

Det är samhällsbyggnadskontoret i Gävle som anordnar turen och förvaltningschefen Elisabet Jonsson är stolt över Gävles skärgård.

– Vi tycker det är så häftigt att få visa Gävleborna den här vackra havskusten och vi vill visa vad som händer med fler och fler bostäder utmed havet,

Förhoppningen är att allt fler ska få syn på skärgården i Gävle kommun.

– Jag önskar vi har det varje år och önskar att alla nyinflyttade och studenter får ta den här turen, säger Elisabet Jonsson.

Ni bjuder på turen, är det en väl värd investering tycker ni?

– Ja, är vi en kuststad då ska alla Gävleborna ha varit ut på kusten och alla har inte en egen båt, säger hon.

Mer läsning