Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Situationen här har varit förjävlig”

– Självklart är det jättetråkigt att behöva avbryta sin semester och börja jobba. Men jag känner med mina kollegor och vet hur tufft de har här, säger Angelika Harström, sjuksköterska, avdelning 110 på Gävle sjukhus.

Annons

Hon hann ändå få tre veckors semester innan avdelningschefen ringde och frågade om hon inte kunde börja jobba igen.

Det finns ingen extrapersonal att sätta in och de anställda går redan på knäna. Oftast har sjuksköterskorna ingen möjlighet att ta lunch och en vanlig arbetsdag kan bestå av endast tio minuters paus.

Överbelagda korridorer

– Situationen har varit förjävlig här med massor av patienter som behöver akut sjukvård. Samtidigt som vi har överbelagda korridorer är vi underbemannande, säger Mari Jonsson, sjuksköterska, avdelning 110, Gävle sjukhus.

Hon har inte behövt avbryta någon ledighet och planerar att kunna ta ut sin semester som vanligt om några dagar.

– Men vem vet hur personalsituationen ser ut då? Vi behöver verkligen vår semester annars leder det bara till fler sjukskrivningar.

Personalbrist

Något som redan har drabbat flera sjuksköterskor på avdelning 110. Mari Jonsson och Angelika Harström känner dessutom att arbetsgivaren delvis utnyttjar deras lojalitet med kollegorna i stället för att lösa situationen.

– Men å andra sidan finns det inga sjuksköterskor att sätta in. De har verkligen försökt att anställa folk över sommaren, säger Mari Jonsson.

Mer läsning

Annons