Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siv och Bengt hittade döda katter i påse

/
  • Hur kan man göra så? Siv och Bengt Söderström upprördes när de hittade två döda katter dumpade efter promenadvägen.

Bengt och Siv Söderström gjorde en makaber upptäckt under sin söndagspromenad. Intill vägkanten stod en plastkasse med två döda katter.

Annons

Det var på söndagens förmiddag som Bengt och Siv Söderström tog sin vanliga morgonrunda kring Hällskär där de bor. Intill vägkanten stod en öppen plastkasse från Willys, och Siv blev nyfiken och kikade ner i den.

– Jag trodde först att någon hade lagt ut hundhår till fåglarna att bygga bo med, men såg sekunden därefter att det låg två katter, döda, i påsen.

Katterna verkade vara mellan ett halvår och ett år gamla, den ena mest vit med brunaktiga teckningar, och den andra helt brunmelerad. Förmodligen var de syskon, eftersom de bruna nyanserna var likadana.

– Vem kan göra något sådant? Bara lämna dem efter vägen i en öppen påse. Frågan är om det är ägarna som gjort detta, eller om någon annan dödat dem, och i så fall kanske det finns en ägare som söker sina katter, funderar Siv.

Kassen dumpades någon gång mellan lördag eftermiddag och söndag morgon, det vet Söderströms bestämt, eftersom de promenerar där dagligen.

– Att man avlivar katter är en sak, men att inte bry sig mera än att sedan slänga dem i skogen, det är för jäkligt, menar Bengt Söderström upprört.

– Jag älskar katter, och jag blev alldeles förstörd när jag såg de båda stackarna ligga där, säger Siv Söderström.

Mer läsning

Annons