Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuke Maximilliam, 4, får sneda blickar – nu har mamman tröttnat

/
  • Maximiliams mamma Martina Boström tröttnade på sneda blickar och kommentarer och gjorde ett Facebook-inlägg som delas i raketfart.

Fyraårige Maximiliam drabbades av en mycket sällsynt sjukdom och genomled en benmärgstransplantation för att klara livhanken.
Medicinerna han får efter operationen har gjort honom uppsvälld.
Mamman Martina Boström tröttnade på sneda blickar och kommentarer och gjorde ett Facebook-inlägg som delas i raketfart.

Annons

LÄS OCKSÅ:

Maximiliam,1, behöver ny benmärg för att överleva (Artikel från 2012)

Maximiliam på väg tillbaka efter transplantationen (Artikel från 2013)

2012 fick Martina Boström mardrömsbeskedet – Maximiliam som hon trodde var fullt frisk började må sämre och läkarna kunde konstatera att han hade drabbats av den mycket ovanliga Hurlers sjukdom.

Maximiliam behövde en ny benmärg för att överleva och genomgick en operation. Efter behandlingarna har han ätit mängder med mediciner – kortisonet gör honom svullen.

Under torsdagskvällen skrev Martina Boström ett kritiskt Facebook-inlägg mot alla de som riktar sneda blickar mot Maximiliam och fäller kommentarer. "...ni vuxna som talar högt o tydligt om att man inte ska ge sina "tjocka barn" McDonalds, utan att ens tänka den tanken att han kanske är sjuk? Han kanske har gått igenom mycket i sitt liv, han kanske är svullen?", skriver hon och undrar "Varför måste ni beröva honom hans livsglädje?".

Inlägget går som en raket i sociala medier. I skrivande stund har det delats över 6 000 gånger. Många vill ge sitt stöd.

Arbetarbladet ringer upp Martina Boström.

– Jag blir väldigt ledsen när vuxna människor gör på det viset, och Maximiliam tar åt sig också. Man ser hur han reagerar när andra säger "Den där pojken är tjock".

Hur ser du på att det ofta är vuxna människor som fäller kommentarer?

– Jag blir arg, vuxna borde ha förstånd att inte behandla en människa som ser lite annorlunda ut på det sättet helt enkelt.

Var du beredd på att det skulle bli ett sådant stöd till Maximiliam och dig?

– Det var jag faktiskt inte, jag trodde att det skulle spridas bland mina vänner bara. Det känns bra att folk förstår hur jag känner, och att många tycker att han är en söt kille, säger Martina Boström.

Mer läsning

Annons