Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterskor oroar sig för länets patienter

/
  • Prioriteringar. Landstingsrådet Ann-Margret Knapp fick svara på många frågor om vården när Vårdförbundet bjöd in till möte. Enligt henne måste det till en hel del prioriteringar för att ekonomin ska gå ihop. ”Vi kan inte ha allt som vi har i dag och köpa in ny teknik. Det som vi behöver ofta ska finnas här, men det som behövs sällan kan finnas längre bort”, säger hon.
  • Kritisk. Lilian Hultin, narkos- och intensivvårdssjuksköterska, är orolig för vården. På Intensivvården är det både plats- och personalbrist vilket leder till att patienterna skickas omkring. ”Vi försöker förmedla att något är fel, att det inte går att garantera patientsäkerheten. Men våra signaler når inte fram” säger hon.
  • Lockade många. Pelarsalen på sjukhuset fylldes av besökare när landstingsråden Tommy Berger och Ann-Margret Knapp kom till Vårdförbundets möte för att tala om sjuksköterskornas arbete och prioriteringar i vården.

Överbeläggningar, personal-brist och låga löner oroar länets sjuksköterskor.
– Vi kan inte garantera patientsäkerheten, säger Lilian Hultin, intensivvårdssjuksköterska.
I går mötte Vårdförbundets medlemmar två landtingsråd för att få svar på sina frågor.

Annons

Vad är vi värda – och hur ser politikerna på vår arbetssituation? De frågorna ställde i går 50 av länets sjuksköterskor till landstingsråden Tommy Berger och Ann-Margret Knapp när de fick föra fram sin bild av vården.

Flera vårdavdelningar beskrivs av personalen med orden överbeläggning, personalbrist och dålig patientsäkerhet. Och inte minst förtvivlade sjuksköterskor som inte tycker att någon lyssnar på deras varningar.

– Vården haltar, vi har inte tillräckligt med platser eller personal. Patienterna skickas omkring och vi hinner inte med. Vi kan inte alltid garantera patientsäkerheten. Vart tar våra signaler om situationen vägen? undrar Lilian Hultin, narkos- och intensivvårdssjuksköterska.

Ingen respons från politiker

 

Hon och hennes kolleger upplever att de hela tiden försöker påkalla uppmärksamhet, men att det inte kommer någon respons från politikerna. Tommy Berger säger dock att cheferna på avdelningen ser annorlunda på situationen.

– De medicinskt ansvarig går i garant för att verksamheten går bra. Då kan vi inte överpröva utan vi måste lita på vad de säger, menar han.

Dålig löneutveckling

 

Att cheferna inte verkar se vad sjuksköterskorna ser fick många att höja på ögonbrynen.

– De kanske ser det som ett personligt misslyckande om deras verksamhet inte fungerar som den ska och därför förfinar den. Och med så många led chefer blir den ju bra när den når högt upp, menar Lilian Hultin.

En annan fråga som togs upp var den dåliga löneutvecklingen.

– Varför ska man vidare- utbilda sig när man inte får mer i lön? Man tappar förtroendet för arbetsgivaren, säger hygiensköterskan Karin Medin och får medhåll från sina kolleger.

En plan behövs

 

Även landstingsrådet Ann-Margret Knapp menar att det är viktigt med löneutveckling och att en plan görs upp för att visa att kompetensutveckling och erfarenhet lönar sig.

Men det finns ett bekymmer som hon ständigt återkommer till – ekonomin.

– Egentligen är det inte svårare än att titta på sin egen ekonomi. Man kan inte göra av med mer än vad man får in, säger hon.

Mer läsning

Annons