Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteverket hittade fuskande bilhandlare i Gävle

Annons

En bilhandlare i Gävle upptaxeras med en halv miljon kronor. Skatteverket har granskat hans ekonomi och hittat många oredovisade bilaffärer både inom hans bolag och privat. Bilhandlaren har under flera år gjort många bilaffärer, men startade först för några år sedan ett bolag. Men in- och utbetalningar har ändå ofta gått via hans personliga konton. Skatteverket hittar också affärer där fordonen varken har registrerats i bolaget eller privat.Det handlar om bilar värda upp till närmare en miljon kronor. Även de bilar handlaren har köpt personligen har sålts vidare efter bara någon dag.

Det finns också affärer där bilen har registrerats direkt på köparen, utan att passera bilhandlaren eller hans bolag. Vid ett tillfälle satte en Gävlebo in drygt 400 000 kronor på mannens konto och kallade insättningen Bilköp. Någon sådan affär finns inte i vare sig bolagets eller bilhandlarens privata redovisning. Men två dagar senare registrerades Gävlebon som ägare till en Mercedes. Efter ytterligare någon dag köpte Gävlebon vinterdäck av bilhandlarens firma.

Nu har skattenämnden beslutat att bilhandlaren får skatta för ytterligare en halv miljon för åren 2007 och 2008, plus ett tillägg på 40 procent av skatten.

Mer läsning

Annons