Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skicka en hälsning till GIF!

/
  • Nu är det klart! Roger Thollin, Johan Naess, Erik Schölin, Karl-Johan Naess, Sture Sjöö, Lova Lindman och Mattias Lindman var några av alla GIF-supportrar som jublade över att det allsvenska kontraktet är säkrat inför nästa säsong efter att laget spelat 3–3 borta mot Trelleborg.

I går blev det klart. Gefle IF:s herrlag spelar i Allsvenskan även nästa år. Många följde matchen mot Trelleborg på O’Learys och slets mellan hopp och förtvivlan under de 90 minuterna.
– Det känns skönt efter en säsong när allt har låst sig, säger supportern Roger Thollin.

Annons

Det var rejält nervös stämning på O’Learys i Gävle i går när Gefle IF spelade sin sista bortamatch för säsongen mot Trelleborg. Det räckte med oavgjort för att GIF skulle få spela kvar i Allsvenskan även nästa säsong, men laget hamnade tidigt i underläge med 2–0. Hoppet stod då till Sundsvall som inte fick vinna sin match mot Örebro. Båda matcherna visades parallellt på olika storbildsskärmar. Kompisarna Roger Thollin och Johan Naess tog ett strategiskt beslut för att kunna följa båda matcherna.

När vi träffar dem en bit in i andra halvlek flackar deras blickar oroligt fram och tillbaka mellan skärmarna. Roger Thollin som kvällen till ära har en himmelsblå GIF-tröja på sig blir som mest nervös när han tittar på Sundsvallsmatchen.

– Det känns jobbigast med alla chanser Sundsvall har hela tiden. Det har varit väldigt många, säger han.Vid den tidpunkten står det 1–1 och ett mål för norrlänningarna skulle vara förödande för Gefle.

Så vid mitten av andra halvlek lossnar det plötsligt för Gefle. Först gör Hasse Berggren 1–2 och sedan pangar Jonas Lantto in kvitteringen, 2–2. Killarna på O’Learys ställer sig upp och skriker JAAA!

Men det är en svängig match. Trelleborg gör 3–2 och modet går ner igen på GIF-supportrarna. Ända tills Hasse Berggren nickar in sitt andra mål för kvällen, 3–3. På nytt står Roger Thollin och de andra upp och skriker ut sin glädje.

När Örebro på den andra skärmen minuten senare gör 2–1 mot Sundsvall är saken klar: Strömvallen är en allsvensk arena även nästa år. Roger Thollin och Johan Naess möts i en segerrusig kram.

– Det känns skönt efter den här säsongen när allt har låst sig, säger Roger Thollin och berättar att han sett nästan alla matcher utom när han inte har kunnat för jobbets skull.

– Byt jobb då, ropar Johan Naess glatt. Han har inte missat en enda GIF-match sedan 2001.

– Det känns helt underbart att de är kvar i allsvenskan en säsong till. Jag tror att de hamnar i mitten nästa år, men det trodde jag å andra sidan inför den här säsongen också, säger han.Minst lika glada är 9-åriga Lova Lindman och hennes pappa Mattias som följt matcherna några bord bort. Lova spelar i GIF:s F 99-lag och hon och pappa ska se fler allsvenska matcher nästa år.

– Jag hoppas att det blir en ny arena också, det skulle vara bra för staden, säger Mattias Lindman.

Mer läsning

Annons