Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan lyssnade på eleverna– ratade Sodexos skolmat

Friskolan Thoren business school ratar Sodexo. När eleverna började höstterminen i måndags var det Ångkökets mat som serverades i matsalen.

Annons

– Eleverna har varit väldigt missnöjda med skolmaten. Vi satsar lite extra för att maten är jätteviktig för studieresultaten, säger Peter Eriksson som ansvarar för skolans mat.

Thoren business school gör kontinuerliga enkäter bland sina elever där de får sätta betyg på skolan inom olika områden. Det enda som inte fått bra betyg är skolmaten, som precis som på de flesta andra Gävleskolor har levererats av Sodexo.

– Eleverna har varit väldigt missnöjda med skolmaten. Om de inte vill äta maten påverkar det studieresultaten och det är inte alls bra, säger Peter Eriksson, business manager på skolan.

Efter initiativ från elevrådet fick skolans dåvarande tvåor förra våren testa ett antal tänkbara matleverantörer för att hitta en som höll bättre kvalitet än Sodexo.

– Sodexo fick samma erbjudande att snäppa upp sin kvalitet, men de var inte intresserade, säger Peter Eriksson.

Efter provsmakning fastnade eleverna i samråd med skolledningen för Ångköket och från och med i måndags är det alltså mat från det företaget som serveras till Thoren business schools omkring 300 gymnasieelever.

För skolan innebär det ökade kostnader på mellan 200 000 och 300 000 kronor om året jämfört med tidigare. Till följd av det har några investeringar i ombyggnad av lokaler fått skjutas upp.

– Ledningen har ställt upp på det för att det är så viktigt. Skolsyster är överlycklig och skolan blir populär i längden när det syns att studieresultaten blir bra, säger Peter Eriksson.

Mer läsning

Annons