Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolans bästa kompisar utsågs

Solängsskolan utsåg årets bästa kompisar bland eleverna när de i går hade sin avslutning i Heliga trefaldighetskyrkan.
– Det är viktigt att eleverna får träna sig på att vara bra människor, säger rektorn Stefan Grybb.

Annons

För ungefär en vecka sedan hade skolans 16 högstadieklasser en omröstning om vilken av deras klasskompisar som varit den bästa kompisen.

– Det är viktigt med förebilder på skolan. Att vara en bra människa är lika viktigt som att nå de kunskapsmässiga målen, säger Stefan Grybb som tagit initiativet till utmärkelsen.

Idén kom upp i vintras när skolan hade en del problem med att det var stökigt på bussarna för de elever som bor utanför centrum, i till exempel Hedesunda.

– Nej, lärarna har fått göra bedömningen om de personer som fått flest röster verkligen har varit bra kompisar. Det får inte bli någon plojgrej, säger Stefan Grybb.

En bra kompis ska bland annat vara pålitlig, förlåta, lyssna och vara hjälpsam. Kriterierna har eleverna själva beslutat om på sina elevråd.

Lärarna hade även valt ut fyra personer i årskurs nio som fick en utmärkelse för den bästa kunskapsprestationen under året. Det behöver inte vara den som fått bäst betyg, utan den som har gjort den bästa prestationen i sin utveckling.

Mer läsning

Annons