Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolförvaltning kan inte betala Kulturskolans flytt

Skolförvaltningen kan inte ensam bära kostnaderna om nedlagda Nya Nynässkolans lokaler ska anpassas till Kulturskolans önskemål.

Annons

Investeringen skulle gå på 25 miljoner kronor och hyran höjas från 3 miljoner till5 miljoner kronor om året.

Arbetarbladet har tidigare berättat att barn- och ungdomsförvaltningen betalar full hyra för de till stora delar tomma lokalerna i Nya Nynässkolan. Tanken är att Kulturskolan ska in i lokalerna, något som kan komma att ingå i ett större projekt om ett helt kulturcentrum.

Förvaltningen har i dagsläget också kvar hyran för Kulturskolans nuvarande lokaler, totalt drygt 1,9 miljoner kronor årligen. Av detta är 1,3 miljoner kronor hyrespengar som går till en extern hyresvärd.

Kulturskolan vill ha till stånd en ombyggnad innan de flyttar in, något som dels innebär en investeringskostnad, dels högre hyra. I ett yttrande över förslaget på ett kulturcentrum i Gävle slår skolförvaltningens tjänsteman Curt-Ingvar Hamrén fast att förvaltningen behöver hjälp ur den centrala kommunkassan för att klara detta.

Hamrén påpekar att det finns grundskolor som är i behov av investeringar, och att barn- och ungdomsnämnden prioriterar detta framför anpassningar till Kulturskolan eller ett helt kulturcentrum.

Mer läsning

Annons