Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckresa för Roine med nattåget från Gävle

/

Roine Wiklund var på väg hem till Luleå med sin son från ett möte i Gävle. Men på nattåget gjorde han den chockande upptäckten.
– Jag har aldrig blivit så rädd i hela mitt liv, säger han.

Annons

På söndagskvällen skulle Roine resa hem till Luleå efter ett möte med Sveriges järnvägsmuseum i Gävle. Han har skrivit en jubileumsbok om elektrifieringen av tågen genom 100 år.

Han och sonen hade lagt sig för att sova och tittade på en skräckfilm. Efter drygt två timmar reagerade Roine på att det rörde sig vid fotändan av sängen.

Två män hade nämligen lagt sig under sonens och pappans sängar för att åka gratis med tåget, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

– Plötsligt ser jag hur det rör sig i hörnet och en fullvuxen karl som står där. Jag har aldrig blivit så rädd i hela mitt liv och hoppade genast ut ur sängen i bara kallingarna. Då såg jag att det var två stycken män vilket kändes helt surrealistiskt. Jag undrade vad de gjorde där och föste ut dem, säger han.

I drygt två timmar hade männen gömt sig under deras bäddar. Men det kan vara längre än så eftersom ingen vet hur männen kunde ta sig in, berättar Wiklund.

– Det kanske skedde i samband med avfärden i Gävle, jag vet inte. Jag hade svårt att jobba efter att vi kom hem, man blir väldigt chockad när något sådant händer. Jag rekommenderar alla som ska lägga sig i nattkupén att titta under sängen framöver, säger Roine Wiklund.

Enligt SJ är det en extremt ovanlig händelse.

– Jag förstår om man upplever det här som oerhört obehagligt. Jag har hört mig för i företaget och det har aldrig hänt något liknande. Jag kan inte svara på vilka åtgärder vi ska vidta, säger Maricka Berggren, presskommunikatör SJ till Aftonbladet.

Mer läsning

Annons