Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM i fallskärmshoppning flyttas till Rörberg

/
  • SM i fallskärmshoppning flyttas i år till Rörberg. Bilden är tagen under förra årets SM i Gryttjom.
  • SM i fallskärmshoppning i Gryttjom. Blir nu istället på Rörberg.

Imorgon kommer Sveriges bästa fallskärmshoppare till Rörbergs flygplats. SM-tävlingarna har snabbt flyttats från Gryttjom utanför Tierp där landningsbanan är för vattensjuk.

Annons

– Vi hoppas att det kommer mycket publik som vill se våra formationshopp, säger Carolina Mallwitz i arrangerande Stockholms fallskärmsklubb.

Under tre dagar kommer SM i fallskärmshoppning att pågå på Rörbergs flygplats. Där kommer formationshopp för fyrmannalag och åttamannalag att avgöras. Dessutom SM i friflygning - något som närmast kan jämföras med isdans fast i luften.

– Är det fint väder går åttamannahoppen att se alldeles utmärkt från marken. Men när domarna bedömer hoppen kommer publiken även att kunna se allt på en skärm på marken, berättar Carolina Mallwitz.

Förra året avgjordes SM-tävlingarna på fallskärmsklubbens hemmaplan i Gryttjom utanför Tierp. SM brukar avgöras på samma plats två år i följd - men nu blir det alltså inte så.

– Landningsbanan är för vattensjuk och våra tunga flygplan kommer inte att kunna landa. Nu låter Gävle kommun oss vara i Rörberg istället, och det är vi väldigt tacksamma för.

Beroende på vädret kan SM-tävlingarna komma att förlängas även till fredag och lördag.

Mer läsning

Annons