Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags för Vårruset – tänk på det här för att löpa loppet smidigare

/
  • Läser du inte våra tips riskerar du härdsmälta när det gäller! (Bilden är tagen ett tidigare år.)

Måndag 16 maj är det dags för Vårruset i Gävle. Vissa deltar stadigt varje år, för andra innebär årets lopp en debut. Men var hittar man parkeringsplats, var är toan och var lägger jag mobilen? AB och GD pratade med Anders Wetterberg, klubbchef för Gefle IF Friidrott, som arrangerar loppet.

Annons

Parkeringarna: Oavsett hur förberedd man är brukar det bli ett litet kaos. Tipset är att vara ute i god tid. Fria parkeringsplatser finns vid Högskolan och gamla exercishuset. Parkeringsmöjligheterna har minskat efter bygget av studentbostäderna i närheten. Men det går även att hitta parkeringar längre bort från området.

– Om inte annat kan man se promenaden som en liten uppvärmning, säger Anders Wetterberg.

Värdesaker: Mindre värdesaker man lämna in vid paviljongen i Regementesparken. Men med måtta. Väskor och ryggsäckar får inte plats.

Toaletter: Runt 25 toaletter kommer finnas vid start- och målområdet.

Byta om: Är man inte beredd att svida om på plats får man komma ombytt och klar.

– Det finns tyvärr inte någonstans att byta om. Det har inte funnits någon efterfrågan på det, säger Anders Wetterberg.

Tappat bort laget: Har man lämnat in sin telefon men tappat bort sina lagkamrater kan man kontakta tävlingsledningen som får efterlysa gänget i speakern. Pinsamt...

Picknickpåsen: Många ser fram emot den obligatoriska picknicken med laget efteråt. Men det är viktigt att ha med sig rätt nummerlapp när man ska hämta ut påsen. Annars får man vänta till sist.

– Det händer att folk försöker lura till sig en påse och det är ju inte schysst, säger Anders Wetterberg.

Du som inte deltar: Ta en annan väg förbi med bilen. Och parkera inte i området. Partypistolerna spelar hela kvällen, så väntar du på någon som deltar kan du låta dig underhållas av musiken.

Mer läsning

Annons