Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöhög på handikapparkering

/
  • Alex Grönberg Lundgren från Ockelbo kom till Nynäshallen på lördagen för att spela rullstolscup men pappa Gunnar kunde inte parkera på handikapparkeringen, där låg en snöhög.
  • När Cupen redan var klar kom en traktor och körde bort snön från parkeringsplatsen.

Rullstolsburna barn och ungdomar som skulle spela elhockey i Nynäshallen möttes av en stor snöhög på handikapparkeringen.
– Hur tänker de? Vi fick parkera ett kvarter längre bort, säger Gunnar Lundgren, pappa till en av spelarna.

Annons

På lördagen ordnades Kustcupen i Nynäshallen i Gävle. Ett 20-tal rullstolsburna spelare från Gävle, Hedemora, Eskilstuna och Stockholm kom för att spela elhockey. Men problem uppstod vid parkeringen när det låg en stor snöhög på handikapparkeringen.

– Det är olyckligt för det är många som är här och det är ont om parkeringsplatser. Vägen är dessutom isig och osandad, flera hade problem att ta sig in med rullstolarna, säger Monica Grönberg, mamma till Alex Grönberg Lundgren som spelar i Heros IK.

Det är företaget Gavlefastigheter som äger och förvaltar Nynäshallen.

– Jag hade inte den blekaste aning om att det skulle vara rullstolscup i helgen, säger Håkan Johansson, driftchef på Gavlefastigheter.

– Tyvärr är den mänskliga faktorn som har spelat in, någon har lagt snön på fel ställe. Vi ska prata med vår entreprenör om att det inte får upprepas.

Men M-politikern Lars Beckman, som också var på plats som förälder till två spelare, menar att det inte alls är ovanligt.

– Det händer ofta att handikapplatser används som avstjälpningsplats vid snöröjning.

Vid 14- tiden, när cupen redan hade pågått i några timmar, kom en traktor och körde bort snöhögen.

Mer läsning

Annons