Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöovädret orsakade svårigheter i trafiken

/
  • BESVÄRLIGT VÄGLAG. Flera trafikolyckor inträffade på riksväg 80 på tisdagskvällen.
  • Det blev vitt på Gävles gator när vinterns första snöoväder drog in över Gävleborgs kust. SMHI har utfärdat en varning klass 2 för Gävleborgs läns kustland, Uppland och Upplandskusten, med stora snömängder som följd. Snöfallet som drar in från söder kan fram till onsdag ge 1-2 decimeter snö.

Vinterns första snöoväder drog in över Gävleborgs kustland, Uppland och Upplandskusten på tisdagen. Det besvärliga väglaget orsakade svårigheter i trafiken.

Annons

Vägarna var fuktiga och under kvällen kom ett kraftigt nederbördsområde med snö och snöblandat regn som orsakade snöhalka. Plogning och halkbekämpning pågick både i Gästrikland och Norduppland.


En trafikolycka inträffade på länsväg 56 strax norr om Främlingshem vid 17-tiden på tisdagen. Två bilar kolliderade men inga personer kom till skada. Olyckan orsakades troligen av snörök. Det var trafikstopp vid olycksplatsen i närmare två timmar.

Strax efter klockan 18 inträffade en trafikolycka i Forsbacka. En bilist körde av riksväg 80 och ned i diket. Ingen kom till skada.

18.37 på riks 80 vid Hagaström blev två bilar fast i snömodden.

18.37 vid Valbo i riktning mot Gävle åkte en bil av vägen, inga personer skadades.

19.38 körde en bil på E 4 ned i en slänt i höjd med Hagsta. Föraren och passagerarna fördes till sjukhus för observation. E 4 var avstängd under bärgningsarbetet.

Assistancekåren i Sandviken hade fullt upp mellan klockan 15 och 19, då de allra flesta skulle hem från jobbet.
– Jag har jobbat oavbrutet. På fyra timmar har jag dragit upp ett tiotal bilar. Folk kör som om det vore sommar jämt. Släpp på gasen och ta det lugnt, uppmanar bärgaren Janne Wikman.


Stadsbussarna i Gävle var mellan tio och 20 minuter sena hela tisdagskvällen på grund av dåligt väglag. Tågen gick som vanligt men Arlanda flygplats var avstängd.
Fortsatt snöfall i Uppsala län och Gävleborg i samband med kraftiga vindar betyder fortsatt risk för halt väglag, drevsnö och snörök även på onsdagen.

Mer läsning

Annons