Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöslungorna attraktivt byte

Det myckna snöandet har gjort snöslungorna till hårdvaluta. Just nu är de mycket stöldbegärliga.

– Lås in snöslungorna över natten, tipsar försäkringsbolagen.

Annons

Någon gång under natten mellan onsdag och torsdag i förra veckan passade någon eller några på att norpa åt sig en snöslunga som stod parkerad i ett uthus efter Valbovägen. Spår visade att snöslungan släpats i dryga 30 meter ut till bilvägen. Där tros snöslungan ha lastats upp på ett fordon. Valbo-snöslungan köptes till förra vintern och värderas till 14 000 kronor.

Dygnet efter, någon gång mellan fredag och lördag, stals en snöslunga samt flera spadar från en adress i Älvkarleby. Älvkarleby-snöslungan värderas till hela 40 000 kronor.

Uppmanas se efter

På försäkringsbolaget IF säger man sig vara uppmärksamma på att snöslungorna just nu är attraktiva på andrahandsmarknaden, och därmed för tjuvarna. Därför uppmanar de sina kunder att se efter sina maskiner.

– Att låsa in dem över natten är en klok åtgärd, säger Daniel Claesson, pressansvarig.

Många vill köpa

Att snöslungemarknaden är hård för tillfället går att utläsa på begagnat-sajten Blocket. På måndagseftermiddagen annonserade åtta Gävlebor om att de önskade köpa en snöslunga. Ytterligare en person ville sälja presentbiljetter, antingen för 3 500 kronor, eller byta mot ”en väl fungerande snöslunga”.

Mer läsning

Annons