Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solbadare och hungriga måsar njöt i värmen

/
  • JAKTLYCKA. De här måsarna har precis gjort ett kap – en nygrillad varmkorv att dela på. Korven snodde måsen från gänget på bilden till höger: Hanna Kronberg, Anna Kinnander, Michelle Bennett, Per Boström, Casper Elvelid, Sebbe Ytterberg och Emma Grelsson som grillade i Boulognern.
  • UPP PÅ LAND. Får jag inte sjösätta båten, så ska jag i alla fall få dra den en bit, resonerade 2-årige Oliver Tidlund, som följt med mamma Susanne Tidlund och Sofia Olsson till soliga Boulognern.
  • PROMENAD. Robert Blomqvist från Göteborg och Linn Nordlund från Gävle slog sig ned på en bänk och åt årets första mjukglass.

Värmebölja, sol och... sopor.

De påsklediga Gävleborna i Boulognern tvingades kryssa mellan skräp och hungriga måsar.

Men lite snusk stoppade inte soldyrkarna – det bjöds ju på väder värdigt en sommardag.

Annons

Gävleborg fick rena sommarvädret under påsken. På påskdagens eftermiddag uppmättes de högsta temperaturerna i landet i Gävleborgs län. På annandagen var det 22,3 grader i Gävle och 22,9 grader i Åmot.

Mycket sopor

Det märktes vid städernas uteserveringar, på grilldoften från villorna och på de lättklädda solbadarna i Boulognern.

Men även sophanterarna verkar ha överraskats av det plötsliga sommarvädret – för på annandagen var det sopornas och måsarnas eldorado i parken.

Nytt högtryck till helgen

Hanna Kronberg och hennes vänner försökte att äta några grillade korvar i parken. Men det gällde att tugga med tempo – för plötsligt var matbiten i en av måsarnas näbbar.

– Vi är inne på fjärde grillningen i år, berättade sällskapet, som slappade i eftermiddagssolen som sken över Gävle på annandagen.

Men enligt SMHI stundar svalare temperaturer under tisdagen och onsdagen. Lagom till Valborg väntas dock ett nytt högtryck över Sverige.

Mer läsning

Annons