Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som fisken i vattnet efter simskola

/
  • Casper Fagerström, 5 år, har gått i simskola på Valbo sportcentrum i tre veckor och fick igår visa upp vad han har lärt sig.
  • Tilda Malm, 7 år, får hjälp ned i vattnet av simskolläraren.
  • Tilda Malm har efter tre veckors simskola gått från att simma med simdyna till att kunna simma två bassänglängder utan.
  • Wilma Pettersson hade full koll på simtekniken under fredagen simskoleavslutning.
  • Simskolan i Valbo sportcentrum avslutades med utdelning av diplom till alla deltagarna.

I går var det avslutning på sommarens simskola på Valbo sportcentrum för Tilda Malm, 7 år, och hennes simskolekompisar.

Annons

Efter tre veckors lektioner, 40 minuter varje dag, har de flesta lärt sig riktiga arm- och bentag. En del kan simma helt utan hjälpmedel. En av dem är Tilda Malm, som klarar två bassänglängder och har tagit 10 simmärken.

– Det var kul, sade hon mellan tuggorna på bullen som tillsammans med en festis var belöning efter en timmes uppvisning för föräldrar, syskon och släktingar. Enligt Kjell Mogren, badvakt och vaktmästare på Valbo sportcentrum, har antalet deltagare i simskolor minskat med åren. Nu i sommar har Valbobadet sju grupper med varierande antal elever.

– Förr var det fullt, kanske 20 barn i varje grupp. I år var det en grupp med bara ett barn i. Jag tycker synd om föreningarna som är beroende av intäkter från simskolan för sin ekonomi, säger han.

Mer läsning

Annons