Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens sista dans på Laduholmen

/
 • DANSGLADA. Ruth Westh och Sonja Flyckt stod i kassan och välkomnade folket till sommarens sista dans på Laduholmen. Men vid kvart i tio blev de avbytta för att själva kunna ta sig en sväng om.
 • SISTA DANSEN. Det är andra sommaren i rad som Sandins från Karlstad gästar Laduholmen.
 • SVÄNG OM TILL SANDINS. Marek Szypura blev uppbjuden av Dharmanna Helander-Wigh.
 • SOLNEDGÅNG. Sommarens sista                danskväll på Laduholmen.
 • Sven-Åke Johansson bjöd Barbro Nikkalinen på en bugg under sista sommarkvällen på Laduholmen. Favoritdansen, tycker båda.

Sandins fick avsluta sommaren på Laduholmen. Marek Szypura var en av de som besökte sista dansen i Forsbacka.

– Det här missar jag aldrig, säger han.

Annons

Det var dock en något gles kväll på Laduholmen i går. Trots det fina vädret. Forsbacka IK:s kassör Sune Bergström är heller inte helt nöjd med sommaren i sin helhet.

– Det har varit lite motigt, det har ju varit regnigt. Men de dagar det har varit fint väder har det kommit lite folk, säger han.

Sven-Åke Johansson som är en av stammisarna på Laduholmen intygar dock att det visst varit fullsatt vid minst ett tillfälle.

– Det beror lite på vilket band som spelar också, säger han lite andfådd efter att just ha avslutat en bugg med Barbro Nikkarinen.

– Det är trevligt att röra på sig och jag gillar att bugga. Jag är 61 år och jag tänker hålla på och dansa hela livet, säger hon.

Flera av de som kommit är par som är uppe på dansgolvet hela tiden, andra tar några låtar i taget och varvar ner med en fika och en pratstund emellanåt.

– De flesta är nyktra, man dricker vatten och det är ju trevligt. Folk har roligt när de är här, säger Sven-Åke Johansson.

Dansfantasten Marek Szypura uppskattar också nykterheten.

– Har du druckit några öl klarar du inte av att bugga, säger han.

För Marek Szypura blir Forsbacka definitivt inte sista dansen för i år. Han besöker så gott som alla scener häromkring.

– I morgon ska jag till Parken och dagen efter blir det Tors loge. Jag är gammal brottare och på min tid fanns det inga kvinnor som brottades, men här kan man träffa tjejer, säger han.

Mer läsning

Annons