Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkurs i stället för jobb

När arbetsmarknaden inte har några jobb att erbjuda, finns sommarkurserna på Högskolan i Gävle alltid tillgängliga som lösning på arbetslösheten. I år ökade antal antagna studenter med hela 23 procent jämfört med förra året.

Annons

– I år har 1 812 studenter antagits till ett utbud på 18 sommarkurser. Förra året antogs 1 473 studenter, så det är en stor ökning, säger Gert Dahlkvist, studerandeadministrativ chef på Högskolan i Gävle.

Kursämnena varierar från datavetenskap till religionsvetenskap. Vissa kurser är mer populära än andra, som till exempel vittnespsykologi, där 400 studenter har antagits.

Fler antagna

En del av sommarkurserna har högskolan haft tidigare år också, men andra är helt nya.

– Det är väldigt intressant att se en stor ökning inom data och matematik. Förra året antogs bara 45 studenter till kursen Inledande programmering i Java, men i år antogs 132 studenter, säger Gert Dahlkvist.

Hoppas på kunskap

Enligt Gert Dahlkvist har några nya sommarkurser införts, fler sökande och många fler antagna till dessa kurser.

– Att många vill plugga under sommaren kan bero på att det inte finns några sommarjobb, men jag hoppas att det inte bara därför. Jag hoppas att de här kurserna är attraktiva och att folk vill fördjupa sina kunskaper, säger Gert Dahlkvist. Heba Faraj

Mer läsning

Annons