Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonja tog Londonkören med sig till Norrsundet

/
  • Swing och jazz. Tidigare Hamrångebon Sonja Löf, besökte hemtrakten tillsammans med sin sångkör Flexibility från London. Nu stundar en stor körfinal i England.Foto: Ulrica Källström

Körsång ligger Sonja Löf-Fattal varmt om hjärtat. I helgen tog hon med sin egen niomannakör från London för att uppträda på Fyren i Norrsundet.

Annons

1975 flyttade Sonja Löf från Hamrånge för att utbilda sig till arbetsterapeut i London. Där mötte hon snart sin blivande man, fick tre barn, och blev Londonbo.

Flera gånger per år kommer hon dock hem till mamma Erene Löf i Norrsundet, och den här gången tog hon med sig hela sångkören från London.

Kören Flexibility tar emot med skönsång ute på gräsmattan vid Sonjas föräldrahem, där de bott. Dagen innan har de uppträtt på Fyren, och även gjort några nummer tillsammans med lokala kören Vocalerna.

– Vi är så glada över det mottagande vi fick av publiken, och av alla otroligt trevliga människor vi träffat, menade körmedlemmarna.

Badat bastu

Sonja, som sjöng i barnkören som liten, sedan kyrkokören, Gävlekören Concordian, och som Londonbo har hon sjungit i Take Twenty de senaste 25 åren. Niomannakören Flexibility är en experimentgrupp där medlemmarna skapar egna arrangemang.

I England har Take Twenty just kvalificerat sig till BBC: s Choir of the year. Av sexton körer går fem vidare till finalen i Royal Festival Hall.

Snart är det dags att lämna Norrsundet. Engelsmännen har badat bastu i familjen Löfs stuga vid havet, lärt sig lite svenska, och insett att de gärna återvänder.

– Vi har haft fantastiska dagar. Att sjunga är bland det bästa som finns, och sång och musik har alltid betytt väldigt mycket i vår familj, säger Sonja Löf-Fattal.

Mer läsning

Annons